Program kitarske šole Aritmija


Po naših večletnih pedagoških izkušnjah smo naš program prilagodili tako, da visok odstotek predelane snovi zajemajo individualno prilagojene skladbe. Tako učenci ohranjajo veselje do inštrumenta in dosegajo hitrejši napredek. Učni material tako obsega učenčeve glasbene želje ter učiteljev izbor tehničnih vaj in pesmi. Učitelji izven ure z učencem pripravimo skladbe tako, da jih poslušamo in analiziramo ter naredimo aranžma za učenca glede na njegovo stopnjo znanja.

Učenje poteka po notah ali tablaturah. Večletna praksa je pokazala, da najmlajši učenci pesmi napisane v tablaturah berejo bistveno hitreje.

Glasbene teorije na naši šoli ne poučujemo ločeno od pouka inštrumenta, ampak jo na željo učenca razložimo ob predelanih skladbah.

Možno je tudi učenje po državnem programu za klasično kitaro ter opravljanje izpita na koncu leta pred komisijo državne glasbene šole. Državna šola potem učencu izda uradno spričevalo o opravljenem zaključnem izpitu.

Poučujemo klasično, akustično in električno kitaro, učimo pa se igrati s prsti (fingerstyle) ali s trzalico.

Pouk poteka individualno. Skupinski pouk je možen samo za odrasle učence v primeru zadostnega števila prijav za eno skupino.


Vpis


Vpis je možen skozi celo šolsko leto. Prednost zgodnje prijave pa je, da je na izbiro več terminov. Za informacije in vpis nam lahko pišete ali nas pokličete.

Starost


Šola je namenjena vsem starostim . Trenutno je najmlajša učenka stara 6, najstarešji učenec pa 60 let. :)

Kdaj?


Uro pouka usklajujemo z vsakim posameznim učencem. Večinoma potekajo v popoldanskem/večernem času.

Kje?


Pouk poteka na osnovnih šolah v Ljubljani. Možen pa je tudi pouk na domu, ki pa je posebna oz. nadstandardna storitev, ki staršem in učencem prihrani čas in stroške in jih naredi učitelju.

Dodatne aktivnosti


Med letom prirejamo več nastopov učencev, kjer učenci pokažejo svoje znanje tekoče snovi. Glede na to, da nekateri učenci ne želijo nastopiti pa seveda nastopi niso obvezni. Učenci nastopajo sami ali v duetu z učiteljem in drugimi učenci.

Z zainteresiranimi učenci sestavljamo tudi kitarske orkestre, s katerimi nastopamo po različnih otroških festivalih. Skozi takšno glasbeno sodelovanje dobijo učenci dodaten zagon in širijo obzorja. Pri igranju v skupini tako razvijamo še druge glasbene sposobnosti kot pri samostojnem igranju.


Cenik


Ponujamo konkurenčne cene glede na ostale zasebne glasbene šole:
  • Vpisnine oziroma prijavnine ni
  • Ne zaračunavamo mesečnega pavšala ampak opravljene ure v preteklem mesecu
  • Ure pri učencu na domu so dražje zaradi dodatnega časa in stroškov, ki jih učitelj z njimi ima
  • Na voljo je več cenovno različnih programov, glede na dolžino ure in individualen ali skupinski pouk

Individualni pouk Cena
30 minut17,00 €
45 minut21,70 €
60 minut25,70 €
Individualni pouk pri učencu na domu
Doplačilo na zgoraj navedeno ceno individualne ure10,00 €
Skupinski pouk (samo za starejše od 16 let)
60 minut12,00 €